دوره 23، شماره 135 - ( بهار 1403(خرداد)، 1403 )                   جلد 23 شماره 135 صفحات 712-697 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشیار، گروه فناوری اطلاعات سلامت و مرکز تحقیقاتی علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران. ، yas532004@gmail.com
چکیده:   (184 مشاهده)
زمینه: رهبری نقش حیاتی در پویایی سازمان دارد. میزان موفقیت سازمان در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، مقدار تلاش کارکنان جهت موفقیت سازمان و تأثیرگذار بودن رهبر بر کارکنان وابسته به رفتارها و سبک رهبری می باشد. توسعۀ نوآوری و یادگیری سازمانی برای دستیافتن به مزیت رقابتی پایدار و بهبود عملکرد سازمانی، به وجود شرایط و بستری مناسب نیاز دارد که سبک ­های رهبریِ مدیریت، یکی از عوامل مؤثر در این زمینه هست.
هدف: با توجه به اهمیت موضوع عملکرد سازمانی براساس سبک ­های رهبری این پژوهش بر آن است تا به طراحی مدل پیش ­بینی عملکرد سازمانی براساس سبک­ های رهبری و نقش واسطه­ ای فرهنگ نوآورانه و یادگیری سازمانی بپردازد.
روش: روش پژوهش با رویکرد استقرایی و از نوع کیفی می­ باشد. جامعه آماری شامل خبرگان و متخصصان دانشگاهی بودند که با استفاده از اصل اشباع و روش نمونه­گیری گلوله برفی 12 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ­ها از مصاحبه­ های نیمه ساختاریافته بهره گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از روش تحلیل داده­ های کیفی از نرم ­افزار مکس کیودا استفاده شد.
یافته­ ها: براساس یافته ­های پژوهش، ابعاد و مؤلفه­ های سویه­ های سبک ­های رهبری در 8 مقوله، ابعاد و مؤلفه­ های فرهنگ نوآورانه سازمانی در 5 مقوله، ابعاد و مؤلفه­ های یادگیری سازمانی در 7 مقوله شناسایی شد. براساس یافته­ های این پژوهش، با استفاده از سبک رهبری مناسب و پیاده ­سازی فرهنگ نوآورانه و تقویت یادگیری سازمانی می ­توان عملکرد سازمانی را توسعه و بهبود بخشید.
نتیجه‌گیری: باتوجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می­ گردد که از طرح­ های با پتانسیل بالا و بر اساس مدیریت شایسته سالاری و دانش و تخصص در رده­ های حساس و با اهمیت بالا در راستای توسعه پروژه­ های تعلیق شده و آینده ­نگر استفاده گردد تا عملکرد سازمان از طریق توسعه پروژه ها و احساس نیاز جامعه به این پروژه ­ها در جهت نیل به اهداف سازمان بکار گرفته شود.
متن کامل [PDF 1053 kb]   (120 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/6/9 | پذیرش: 1402/8/15 | انتشار: 1403/2/4

بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.