پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جعفری سیاوشانی

فاطمه جعفری سیاوشانی، رضا نیک‌بخش، علی‌محمد صفانیا،
دوره ۱۷، شماره ۶۸ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: از جمله عوامل مهم که می‌توان آن را مهم‌ترین عامل درونی و یا بیرونی یک ورزشکار در دست‌یابی به هدف و بروز رفتارهای مختلف دانست، عامل انگیزه و اشتیاق است. هدف: هدف از تحقیق حاضر، هنجاریابی پرسشنامه اشتیاق در جامعه ورزشی است. روش: جامعه آماری در این مطالعه، ورزشکاران یکی از لیگ‌های فوتسال، والیبال، بسکتبال، واترپلو است. برای بررسی داده‌ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی تأییدی و جهت جمع‌آوری اطلاعات، از پرسشنامه اشتیاق والراند (۲۰۰۳) با سه عامل اشتیاق افراطی (۶ سؤال)، اشتیاق هماهنگ (۶ سؤال) و معیار اشتیاق (۵ سؤال) استفاده شده است. در مجموع ۲۵۰ پرسشنامه توزیع و در نهایت ۲۰۰ پرسشنامه صحیح مورد تجزیه‌وتحلیل نهایی قرار گرفت. برای نرم‌سازی پرسشنامه‌ها از روش تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی و از نرم‌افزار لیزرل استفاده‌ شده است. یافته‌ها: یافته‌های به‌دست‌آمده قابلیت اعتبار پرسشنامه را تأیید کرد. نتایج پژوهش نشان داد، این پرسشنامه ابزار مناسبی برای سنجش اشتیاق در میان ورزشکاران است. همچنین، دیگر یافته‌ها نشان داد، اشتیاق هماهنگ اولویت اول و اشتیاق افراطی در ورزش دارای اولویت دوم است؛ نتیجه‌گیری: بنابراین، پیشنهاد می‌شود، پژوهشگران در پژوهش‌های آینده به استفاده از این پرسشنامه در نمونه‌های مختلف و بزرگ‌تر بپردازند.

فاطمه جعفری سیاوشانی، رضا نیک‌بخش، علی محمد صفانیا،
دوره ۱۷، شماره ۷۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: از جمله عوامل مهم در بروز رفتارهای مختلف ورزشکاران در دستیابی به اهداف و عملکرد ورزشی، عامل اشتیاق و غرور است. هدف: هدف از تحقیق، آزمون مدل اشتیاق در بروز رفتارهای اخلاقی و غیراخلاقی ورزشکاران در میادین ورزشی با توجه به نقش میانجی غرور بود. روش: جامعه آماری در این مطالعه ورزشکاران حاضر در لیگ‌های فوتسال، والیبال، بسکتبال، واترپلو است. با توجه به تعداد متغیرهای مورد بررسی حجم نمونه ۲۰۰ نفر است. از آزمون t تک‌ نمونه‌ای در خصوص اختلاف میانگین‌ها، آزمون پیرسون برای تأیید رابطه متغیرها و از آزمون مدل معادلات ساختاری از نرم‌افزار pls استفاده‌شده است. پرسشنامه‌ها شامل اطلاعات فردی و پرسشنامه اشتیاق (والراند،۲۰۰۳)، پرسشنامه غرور (تریسی و رابینز، ۲۰۰۷) و پرسشنامه رفتار (کاووسانو و بوردلی، ۲۰۰۹) است. یافته‌ها: بررسی مدل نشان داد، ورزشکاران حرفه‌ای تمایل بیشتری به ابراز رفتارهای غیراخلاقی همچون خشونت، تقلب و خطا نسبت به سایر بازیکنان حریف در بازی داشته و برد و باخت در مسابقات بیشتر جنبه اشتیاق افراطی داشته است و ابزار غرور در آنها جنبه مثبت در جهت پیشرفت مهارت‌ها و عملکرد بهتر داشته است. نتیجه‌گیری: اشتیاق با توجه به رفتار اخلاقی اهمیت یافته و پیوند آن با رفتارهای اخلاقی و غیراخلاقی به ترتیب به ‌واسطه غرور واقعی و کاذب تعدیل می‌گردد. غرور واقعی به رفتار اخلاقی انجامیده اما غرور کاذب موجب سلطه‌جویی و بروز رفتارهای غیراخلاقی می‌گردد


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)