زمینه: مرور نظام مند پژوهش ها حاکی از این است که در تبیین شادکامی زنان میانسال متغیرهای مختلفی تأثیر می گذارد، اما نقش وضعیت سلامت، بحران مالی، حمایت اجتماعی، عزتنفس و تفکر مثبت به عنوان یک مدل یکپارچه مغفول مانده است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی و تدوین بررسی مدل ساختاری پیشبینی شادکامی بر اساس وضعیت سلامت، بحران مالی و حمایت اجتماعی با نقش واسطهای عزتنفس و تفکر مثبت در زنان میانسال شهر اراک پرداخته است.
روش: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان ۳۶ تا ۵۵ ساله شهر اراک در سال ۱۳۹۸ بود. تعداد ۴۰۸ نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدهاند. همه آنها پرسشنامههای سلامت عمومی (گلدبرگ و هیلر، ۱۹۷۹)، بحران مالی (پراویتز و همکاران، ۲۰۰۶)، حمایت اجتماعی (زیمت و همکاران، ۱۹۸۸)، عزتنفس (روزنبرگ، ۱۹۶۳)، تفکر مثبت (اینگرام و ویسنیکی، ۱۹۸۸) و شادکامی آکسفورد (هیلز و آرگیل، ۲۰۰۲) را تکمیل کردهاند. برای تحلیل دادهها از روشهای همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد متغیر سلامت (۰/۱۲، ۰/۱۵ و ۰/۱۸)، بحران مالی (۰/۱۸-، ۰/۳۶- و ۰/۲۲-) و حمایت اجتماعی (۰/۴۶، ۰/۵۵ و ۰/۴۳) اثرات مستقیم و معنیداری به ترتیب بر عزتنفس، تفکر مثبت و شادکامی داشتهاند. افزون بر آن، متغیرهای عزتنفس و تفکر مثبت، اثرات مستقیم و معنیداری بر شادکامی داشتهاند. همچنین نتایج نشان داد که سه متغیر سلامت (۰/۱۳)، بحران مالی (۰/۱۰-) و حمایت اجتماعی (۰/۱۲) بر شادکامی زنان میانسال اثر غیر مستقیم و معنیداری دارند.
نتیجهگیری: از این مدل میتوان برای تقویت شادکامی زنان میانسال استفاده کرد و در رسانههای آموزشی، اجتماعی و ارتباطی به اصول شادکامی، انواع حمایتهای اجتماعی، وضعیت سلامت، بحران مالی، عزتنفس و تفکر مثبت و پیشایندهای مؤثر بر آن پرداخته شود