پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای نستوهی

محمد امیری،
دوره ۱۴، شماره ۵۵ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این پژوهش تعیین تأثیر آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نستوهی دانش‌آموزان دوره متوسطه شهر تهران در سال ۱۳۹۲ بود حجم نمونه طبق فرمول کوکران ۶۰ نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای انتخاب شد. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه نستوهی کوباسا دارای ۵۰ سؤال چهار گزینه‌ای استفاده شد آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه مبانی، مفاهیم و اصطلاحات، دانش و مهارت طی ۱۵ جلسه، ۲ ساعت انجام پذیرفت این پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل و مرحله پیگیری است جهت تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون T همبسته) استفاده شده نتایج پژوهش نشان داد که میزان نستوهی دانش‌آموزانی که آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات را دریافت کرده‌اند به‌طور معنی‌دار بالاتر از میزان نستوهی دانش‌آموزان است که این آموزش را دریافت نکرده‌اند.
آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نستوهی دانش‌آموزان مؤثر و در طول زمان از پایداری مناسبی برخوردار است.

سعید عسکری، کامران یزدانبخش، جماله جوهری،
دوره ۱۵، شماره ۵۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

سازش­ یافتگی ­زناشویی که با سطوح بالای رضامندی، به­ هم­ پیوستگی، همرایی، و ابـرازگری عاطفی متمایز می­گردد، همواره به مثابه یک بعد حائز اهمیت از کیفیت زندگی همسران قلمداد شده است. تفحص در عوامل مبین سازش یافتگی­ زناشویی می ­تواند در بهبود کیفیت زندگی همسران مؤثر واقع گردد. از اینرو این پژوهش به‌منظور بررسی رابطه نستوهی، تنیدگی و حمایت­ اجتماعی با سازش­ یافتگی ­زناشویی زوج ­های مراجعه­ کننده به مراکز خدمات روانشناختی انجام گرفت. روش همبستگی برای انجام پژوهش به­ کار بسته شده است. از میان تمام زوج ­های مراجعه­ کننده به مراکز خدمات مذکور شهر کرمانشاه درسال ۱۳۹۲،  ۱۴۵ نفر به­ عنوان نمونۀ در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ ها از مقــــیاس­ های نستوهی اهواز (۱۳۷۷)، تنیدگی ادراک شده (۱۹۸۳)، حمایت اجتماعی (۱۳۷۴) و سازش­یافتگی دونفره (۱۹۷۶) استفاده شده است. برای تحلیل داده­ ها علاوه بر روش­ های آمار توصیفی، روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون بکار بسته شد. یافته­ های پژوهش نشان داد که رابطۀ میان نستوهی و حمایت‌اجتماعی با سازش­ یافتگی زناشویی، با ضرایب همبستگی ۵/۵۵ و ۱/۴۱، معنی­دار (۰/۰۱P>) و رابطۀ میان تنیدگی با سازش­ یافتـگی زناشویی، با ضریب همبستگی ۷۰/۹-، معنی‌دار (۰/۰۱P>) بوده است. نتایج تحلیل رگرسـیون امکان پیش­ بینی سطح سازش یافتگی زناشویی را با  اطلاع از سطح نستوهی، تنیدگی و حمایت اجتماعی نشان می­دهد.

نگین برات دستجردی، یاسمین عابدینی، عذرا شالباف،
دوره ۱۶، شماره ۶۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

 هوش معنوی بیانگر مجموعه‌ای از توانایی‌ها، ظرفیتها و منابع معنوی می‌باشد که کاربست آنها در امور مخنلف زندگی از جمله تحصیل می‌تواند موجب افزایش انطباقپذیری افراد و توانابی آنها در فعالیتهای مختلف شود. بنا بر تحقیقات انجام شده افرادی که هوش معنوی بالاتری دارند در فعالیت‌های خود نستوه‌تر، واجد پشتکار، طالب پیشرفت بیشتری میباشند لذا هدف از پژوهش حاضر پیشبینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان دورههای مجازی بر اساس نستوهی، هوش معنوی و جنسیت آنان بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل ۱۵۰ نفر از دانشجویان آموزش از راه دور بود که با روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه هوش معنوی (کینگ، ۲۰۰۸) و پرسشنامه سنجش نستوهی (بشارتی، ۱۳۸۷) بود. دادهها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشاندهنده رابطه معناداری بین هوش معنوی و نستوهی کلی در دانشجویان با ضریب همبستگی نسبتاً متوسط و در سطح معناداری ۹۷% بود (۰/۰۳> Pو ۰/۲۲۴= r) همچنین از بین زیرمؤلفههای نستوهی، بعد تعهد و کنترل با هوش معنوی کلی با ضریب همبستگی متوسط و در سطح اطمینان ۹۹% (P ۰/۰۰۱و ۰/۰۳ = r) و زیرمؤلفههای مقابله با مشکلات، سجایای اخلاقی و خودآگاهی با ضریب همبستگی متوسط و در سطح اطمینان ۹۸% رابطه معناداری داشت (P ۰/۰۰۲و ۰/۲۵۱ =r). در بررسی تفاوتهای جنسیتی نیز تفاوت معناداری بین دختران و پسران مشاهده شد و میانگین دختران در هوش معنوی و پسران در نستوهی بالاتر بود. بین جنسیت و نستوهی با پیشرفت تحصیلی هم رابطه معناداری وجود داشت.

نوری نظری طبا، سحر زارعی، حسن غرایاق زندی، محمود محبی،
دوره ۱۶، شماره ۶۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

نتایج پژوهش‌های پیشین حاکی از آن است که نستوهی از مهم‌ترین ویژگی‌های روانشناختی مؤثر بر موفقیت ورزشی است، یکی از مسائل بسیار با اهمیت درک عوامل مؤثر بر ابعاد نستوهی از قبیل بعد هیجان است، به‌نظر می‌رسد از راهکارهای توسعۀ این ویژگی توجه به بعد هیجانی است. از این‌رو مسئله پژوهش حاضر بررسی رابطۀ بین هوش هیجانی و نستوهی در تکواندوکاران نخبه و آماتور بود، روش این پژوهش همبستگی و علی- مقایسه‌ای بود و ۱۴۰ نفر (۷۰ نخبه و ۷۰ آماتور) از جامعۀ تکواندوکاران ایرانی به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند و مقیاس‌های هوش هیجانی شاته و همکاران (۱۹۹۸) و نستوهی شیرد و همکاران (۲۰۰۹) را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از آزمونهای آماری آنوا، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد هوش هیجانی با نستوهی رابطۀ معناداری (۰/۰۵P<) دارند، همچنین نتایج آزمون آنوا نشان داد بین تکواندوکاران نخبه و آماتور در هوش هیجانی و نستوهی تفاوت معناداری (۰/۰۰۱P<) وجود دارد طوری که تکواندوکاران نخبه نمرات بالاتری کسب کردند. در آخر نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مؤلفه‌های هوش هیجانی ۵۷ درصد از واریانس نستوهی را پیش‌بینی می‌کنند (۰/۰۰۱p<). بدان معنا که ورزشکاران با هوش هیجانی بیشتر از نستوهی بالاتری برخوردارند.

محمود محبی، حسن غرایاق‌زندی، نوری نظری‌طبا، سحر زارعی،
دوره ۱۷، شماره ۶۵ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

نستوهی از مهم‌ترین ویژگی‌های روانشناختی مؤثر بر موفقیت ورزشکاران است. یکی از مسائل بسیار مهم درک عوامل مؤثر برآن است، به‌نظر می‌رسد از راهکارهای توسعۀ این ویژگی توجه به معیارهای تعیین شده است. از این‌رو مسئلۀ پژوهش حاضر بررسی رابطۀ بین نهایی‌خواهی رقابتی و نستوهی در رزمی‌کاران نخبه بود، طرح این پژوهش همبستگی و جامعۀ آماری آن کلیۀ رزمی‌کاران ایرانی حاضر در اردوهای تیم ملی بود، نمونه پژوهش ۱۳۲ ورزشکار بودند که به روش تصادفی انتخاب شدند و مقیاس‌های نهایی‌خواهی استوبر و

همکاران (۲۰۰۷) و نستوهی شیرد و همکاران (۲۰۰۹) را تکمیل نمودند. داده‌ها از طریق آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آنوا تحلیل شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که نهایی‌خواهی با نستوهی رابطۀ معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد ابعاد نهایی‌خواهی مثبت و منفی به‌ترتیب به‌صورت مثبت و منفی در مجموع ۳۴ درصد از تغییرات نستوهی را پیش‌بینی می‌کند. نتایج آنوا نشان داد که مردان نسبت به زنان به‌طور معناداری از نهایی‌خواهی مثبت‌تری و نستوهی بالاتری برخوردارند (۰/۰۱P). در کل، ابعاد نهایی‌خواهی می‌توانند هدف مفیدی به ‌منظور پی‌ریزی برنامه‌های آموزشی نستوهی رزمی‌کاران و هم‌چنین برای استعدادیابی در آن‌ها مورد توجه قرار گیرد. همچنین نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین نهایی‌خواهی مثبت و منفی با نستوهی به‌ترتیب ارتباط مثبت و منفی معناداری (۰/۰۱p<) وجود دارد. این بدان‌معناست که ورزشکارانی که دارای ویژگی نهایی‌خواهی منفی می‌باشند، نستوهی کمتری دارند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)