استادیار، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. ، journalyab.operation01@gmail.com
چکیده: (474 مشاهده)
زمینه: رسیدن به توسعه با حضور بخش خصوصی خلاق و با ایده های جدید عملی خواهد شد، دوران وابستگی اقتصاد کشور به مواهب طبیعی به پایان رسیده است و کشور با الگوهای ذهنی قدیمی و راه حل های کهنه عصر صنعتی در عصر جدید نمی تواند موفق باشد. همچنین دستیابی به جایگاه اول اقتصادی در منطقه با خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی عملیاتی خواهد شد. پس لازم است زمینه ای فرآهم شود که نیروهای خلاق از مغز خود استفاده موثرتری کنند و دانش را که عامل حیاتی تولید در عصر اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد دانش بنیان است تولید کنند.
هدف: هدف این پژوهش عوامل تعیین کننده موفقیت کارآفرینان بخش صنعت شهرستان بوکان با استفاده از مدلهای گسسته لاجیت و پروبیت بود.
روش: این تحقیق از نظر هدف کاربردی و شیوهی گردآوری دادهها یک پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر به منظور مطالعات میدانی شامل 100 واحد فعال موجود در بخش صنعت شهرستان بوکان میباشد؛ که دارای پروانه بهرهبرداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی در سال 1396 هستند. در این مطالعه به روش نمونه گیری تصادفی، اطلاعات فعالان اقتصادی 61 واحد از واحدهای فعال و در دسترس بخش صنعت شهرستان بوکان با مراجعه حضوری به تک تک پاسخ دهندگان به دست آمد. در ادامه اطلاعات به دست آمده از 61 فعال اقتصادی با استفاده از الگوهای گسسته لاجیت و پروبیت، مدل اقتصادسنجی تصریح و تخمین زده شده است. داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار Stata 14.1 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از برآورد مدل با استفاده از نرم افزار نشان داد که علامت ضرایب مربوطه به متغیرهای توضیحی سطح تجربه، سطح تحصیلات، سرمایه فیزیکی، حمایت های مالی دولت، سن، نگرش به کارآفرینی و ارزشهای ذهنی با نظریات و مطالعات تجربی پیشین مربوطه سازگار بوده و همه ضرایب متغیرهای مطرح شده معنی دار می باشند (01/0 >P).
نتیجه گیری: یافته های تجربی تحقیق بیانگر این است که برای موفقیت کارآفرینان و از طریق آن رشد و توسعه اقتصادی بیشتر، توجه به سرمایه گذاری و تبدیل دارایی ها و ثروت های ملی به سرمایه فیزیکی، انباشت تجربه و تحصیلات با کیفیت و دستیابی به تسهیلات بانکی یک ضرورت جدی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/6/12 | پذیرش: 1402/8/15 | انتشار: 1402/10/1
بازنشر اطلاعات |
 |
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |