استاد تمام ، گروه روانشناسی، واحدشیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران. (نویسنده مسئول). ، samanisiamak@gmail.com
چکیده: (62 مشاهده)
زمینه: مطالعه تجربه زندگی بیماران فلج مغزی از فرآیند درمان، اهمیت بسیاری در ارتقای بهبود و کیفیت زندگی این افراد دارد. این نوع مطالعات، با ارائه دیدگاهها و تجارب واقعی بیماران، میتواند به پزشکان و متخصصان سلامت کمک کند تا بهترین روشهای درمانی را با توجه به نیازها و تجربیات واقعی بیماران بررسی و به کار بگیرند.
هدف: هدف پژوهش حاضر مروری بر تجربه زیسته افراد با فلج مغزی از درمان و متخصصان در شهر جدید پرند بود.
روش: روش مطالعه حاضر پدیدارشناسی از نوع توصیفی بود، میدان پژوهش شامل تمامی بیماران مبتلا به فلج مغزی در شهر پرند بود که از میان آنها 15 نفر با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها مصاحبه عمیق نیمهساختاریافته بود و با استفاده از روش کلایزی تحلیل شد.
یافته ها: تحلیل دادههای حاصل از مصاحبهها به شناسایی 3 مضمون شامل اضطرابها و نگرانیها، انتظارات و امید به درمان و 11 زیرمضمون، افزایش شدت معلولیت، هزینههای درمان و نداشتن بیمه درمانی مکمل، ترک همسر به دلیل افزایش شدت معلولیت، نبود متخصص، اطمینان از درمان قطعی، رایگان کردن خدمات درمانی، بی تفاوتی نسبت به درمان به دلیل افزایش سن، نبود درمان قطعی در بین افراد، به دلیل مراجعه مکرر و نگرفتن جواب قطعی ناامید شدن، ناتوانی متخصصین در تشخیص و درمان به موقع، ایمان به معجزه و پیشرفت علم استخراج شد.
نتیجهگیری: این نتایج میتوانند به پزشکان و متخصصان سلامت کمک کنند تا راهحلهای مناسبتری را برای درمان و مدیریت بهتر بیماران فلج مغزی پیشنهاد دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/10/14 | پذیرش: 1403/12/17
بازنشر اطلاعات |
 |
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |