پیام خود را بنویسید
دوره 17، شماره 68 - ( 8-1397 )                   جلد 17 شماره 68 صفحات 452-443 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafarimoghadam F, Dehghani-Arani F. (2018). Evaluation heart rate irritability in children with chronic medical conditions based on attachment style. Journal of Psychological Science. 17(68), 443-452.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-30-fa.html
عفاری مقدم فهیمه، دهقانی آرانی فاطمه. سنجش تحریک‌پذیری ضربان قلب کودکان مبتلا به بیماری مزمن پزشکی براساس سبک دلبستگی مجله علوم روانشناختی 1397; 17 (68) :452-443

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-30-fa.html


دانشگاه تهران ، f.dehghani.a@ut.ac.ir
چکیده:   (2066 مشاهده)
زمینه: روانشناسی سلامت کودک و نوجوان  و بررسی نقش عوامل روان‌شناختی در چگونگی سازگاری کودکان با شرایط پزشکی، از حوزه‌های قابل توجه در روانشناسی سلامت است. یکی از این عوامل روان ­شناختی که در پژوهش‌های متعدد نقش مهمی را در سلامت به خود اختصاص داده سبک دلبستگی است. هدف: پژوهش حاضر با هدف سنجش تحریک‌پذیری ضربان قلب کودکان مبتلا به بیماری مزمن پزشکی بر اساس سبک دلبستگی انجام گرفت. روش: روش این پژوهش از نوع شبه آزمایشی است، به این منظور 45 کودک 15-12 ساله واجد ملاک­ های طرح، که با تشخیص یک بیماری مزمن تحت درمان پزشکی بودند، پس از اعلام موافقت وارد  طرح پژوهش شدند. کلیه کودکان با تشخیص یک بیماری مزمن پزشکی تحت درمان پزشکی بودند. این کودکان مبتلا به بیماری های دیابت، نارسایی کلیوی و آسم بودند. پس از تکمیل پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز و رید(1990) توسط این کودکان، آنها بر اساس نمرات اخذ شده در سه گروه با سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و اضطرابی قرار گرفتند. در گام بعد نیز سنجش تحریک‌پذیری ضربان قلب انجام شد.  یافته ­ها: یافته‌های پژوهش نشان‌ داد در کودکان با سبک دلبستگی ایمن، میزان معناداری 0/05p< در نمرات دلبستگی و زیر مقیاس‌های تحریک‌پذیری ضربان قلب شامل نرخ ضربان قلب و نرخ تنفس در مقایسه با گروه‌های با سبک دلبستگی ناایمن دیده شد. نتیجه ­گیری: مطالعه حاضر نشان می­ دهد که ابتلا به بیماری ­های مزمن پزشکی کودکان می ­تواند منجر به عواقب روانی- اجتماعی مهمی در آنها و والدینشان گردد و میزان سازگاری آنها را تحت تأثیر قرار دهد و سبک دلبستگی کودکان می ­تواند در این میان نقش مؤثری داشته باشد.
متن کامل [PDF 536 kb]   (1343 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/1 | انتشار: 1397/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)