پیام خود را بنویسید
دوره 19، شماره 89 - ( تابستان1399(مرداد) 1399 )                   جلد 19 شماره 89 صفحات 646-639 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nariman Z, AGHAEI JOSHAGHANI A, farhadi H. (2020). A comparison between love addiction and marital adjustment in married people with and without extramarital relationships. Journal of Psychological Science. 19(89), 639-646.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-360-fa.html
نریمان زهرا، آقایی جوشقانی اصغر، فرهادی هادی. مقایسه اعتیاد به عشق و سازش‌یافتگی زناشویی در متأهلین با و بدون روابط فرازناشویی مجله علوم روانشناختی 1399; 19 (89) :646-639

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-360-fa.html


استاد گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران. (نویسنده مسئول) ، aghaeipsy@gmail.com
چکیده:   (2270 مشاهده)
زمینه: مطالعات متعددی به بررسی  عوامل خیانت و ایجاد روابط فرازناشویی  و سازش یافتگی زناشویی زوجین  پرداخته­اند. اما پژوهشی که  به بررسی مقایسه اعتیاد به عشق و سازش‌یافتگی زناشویی در متأهلین با و بدون روابط فرازناشویی پرداخته باشد مغفول مانده است. هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه اعتیاد به عشق و سازش‌یافتگی زناشویی در متأهلین با و بدون روابط فرازناشویی انجام شد. روش: طرح پژوهش از نوع علی- مقایسه‌ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان و مردان متأهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در بهار 1397 بود که از بین آن‌ها تعداد (58 مرد و 50 زن دارای روابط فرازناشویی) و تعداد (59 مرد 49 زن بدون رابطه فرازناشویی) به روش نمونه‌گیری دردسترس به عنوان نمونه‌های تحقیق انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه اعتیاد به عشق (پی‌بادی، 2005) و پرسشنامه سازش‌یافتگی زناشویی (اسپاینر، 1976) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل آزمون t گروه‌های مستقل استفاده شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که دو گروه متأهلین دارای روابط فرازناشویی و بدون روابط فرازناشویی در متغیرهای سازش‌یافتگی زناشویی و اعتیاد به عشق با هم تفاوت معنی‌داری دارند (0/05>P). بدین صورت که گروه متأهلین با روابط فرازناشویی نسبت به گروه متأهلین بدون روابط فرازناشویی به شکل معناداری دارای اعتیاد به عشق بیشتر و سازش‌یافتگی زناشویی کمتر بودند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، لازم است که ابتدا با استفاده از مطالعه کیفی مناسب، عوامل ایجاد کننده روابط فرازناشویی در متأهلین شناسایی و سپس با بکارگیری زوج‌درمانی، تلاش شود تا با بهبود سازش‌یافتگی زناشویی در این زوجین، عشق و علاقه بین آنها نیز افزایش یابد.
متن کامل [PDF 392 kb]   (1235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/16 | پذیرش: 1398/10/21 | انتشار: 1399/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)