Amirizade F, Bagheri S, Faraji G. (2019). The effect of braille tonic training on static, dynamic balance and psychological factors in adult females.
Journal of Psychological Science.
18(83), 2117-2124.
URL:
http://psychologicalscience.ir/article-1-569-fa.html
دکتری رفتار حرکتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، sara.bagheri@gmail.com
چکیده: (2474 مشاهده)
زمینه: حفظ تعادل بدن، الزامی اولیه برای فعالیت های حرفه ای و شخصی محسوب میشود و همچنین عدم تعادل و اختلال در الگوی راه رفتن از عوامل مؤثر در سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی بزرگسالان است. بر این اساس، آیا با استفاده از تمرینات برایتونیک میتوان سلامت جسمانی و به طبع آن سلامتروانی و اجتماعی را بهبود بخشید؟ هدف: تأثیر تمرینات برایتونیک برتعادل ایستا، پویا و عوامل روانشناختی در زنان بزرگسال بود. روش: این تحقیق، نیمه آزمایش، با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعهآماری این تحقیق زنان 30-50 ساله شهر تهران بودند که 26 نفر از زنان بزرگسال (30-50 سال) به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار عبارتند از:. برنامه تمرینی برایتونیک (دهقانیزاده، رحمتی ارانی و حیدری، 1397) و پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ و هیلر، 1979). تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون آماری t و آنالیز واریانس یکراهه انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد تفاوت معنیداری بین گروههای تحقیق از نظر تعادل ایستا وجود ندارد ولی در تعادل پویا بین گروهها تفاوت معنیداری وجود داشت، گروههای تحقیق از نظر شاخصهای اختلالات اجتماعی و افسردگی با یکدیگر تفاوت معنیداری نداشتند، در حالیکه از نظر اختلالات جسمانی، اضطراب و نمره کل عملکرد روانی با یکدیگر تفاوت معنیداری نشان دادند (0/001P<). نتیجه گیری: انجام تمرینات برایتونیک باعث بهبود تعادل پویا و برخی عوامل روانی مانند اضطراب و اختلالات جسمانی میشود و به عنوان راهکاری برای تقویت مهارتهای جسمانی و روانی در زنان بزرگسال پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/10/2 | پذیرش: 1398/10/19 | انتشار: 1398/11/8
بازنشر اطلاعات |
|
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |