دانشیار، گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران. ، counselor_ghamari@yahoo.com
چکیده: (928 مشاهده)
زمینه: مطالعات متعدد نشان داده است که رابطهی پایداری بین فراشناخت و تابآوری با اضطراب سلامتی رابطه دارند؛ از سویی زنان بهعنوان بیشترین قشر آسیبپذیر در طول حوادث و بلایا هستند و شیوع اضطراب در آنها بیش از مردان است. بااینوجود پژوهش راجع به نقش میانجیگر تابآوری در رابطه بین فراشناخت با اضطراب کرونا در زنان مغفول مانده است.
هدف: پژوهش حاضر باهدف تعیین نقش میانجیگر تابآوری در رابطه بین فراشناخت با اضطراب کرونا انجام شد.
روش: روش پژوهش همبستگی از نوع مدلیابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی شبکه بهداشت شهرستان شمیرانات در بازه زمانی 15 فروردین تا 15 خرداد سال 1400 بود. 250 نفر از زنان واجد شرایط بهصورت در دسترس از طریق فراخوان اینترنتی انتخاب و بهصورت آنلاین به پرسشنامههای فراشناخت و فراشناخت مثبت (بئر، 2011) اضطراب کرونا ویروس (علیپور و همکاران، 1399) و مقیاس تابآوری (کانر و دیویدسون، 2003) پاسخ دادند. برای تحلیل دادهها از آزمون همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری بهوسیله نرمافزارهای 25-SPSS و 3Smart PLS- استفاده شد.
یافتهها: بین تابآوری با اضطراب کرونا رابطه منفی معناداری (0/01 P<) و بین فراشناخت با تابآوری رابطه مثبت معنیداری (0/01 P<) وجود دارد. تابآوری در رابطهی بین فراشناخت با اضطراب کرونا نقش میانجیگری دارد.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجه گرفت تغییر فراشناخت و آموزش کارآمد تابآوری میتواند در پیشگیری از ایجاد و تداوم و تشدید اضطراب بهویژه اضطراب ناشی از کرونا در زنان مفید باشد.
شمارهی مقاله: 6
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/12/19 | پذیرش: 1401/3/10 | انتشار: 1401/10/19
بازنشر اطلاعات |
|
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |