پیام خود را بنویسید
دوره 18، شماره 79 - ( 7-1398 )                   جلد 18 شماره 79 صفحات 764-757 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taherpour M A, Rostami R, Rahminezhad A. (2019). Effectiveness of tDCS and mindfulness training on craving in people with SUD. Journal of Psychological Science. 18(79), 757-764.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-65-fa.html
طاهرپور محمدامین، رستمی رضا، رحیم نژاد عباس. اثربخشی tDCS و تمرین بهوشیاری بر ولع مصرف در افراد با اختلال سوءمصرف مواد مجله علوم روانشناختی 1398; 18 (79) :764-757

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-65-fa.html


دانشگاه تهران ، rrostami@ut.ac.ir
چکیده:   (2884 مشاهده)
زمینه: اعتیاد یک بیماری مرتبط با سیستم عصبی مغزی است که باعث کژکارکردی و تغییرات عملکرد سیستم عصبی و تأثیرگذاری بر مسیر پاداش در مغز می‌شود. تحریک جریان مستقیم فراجمجمه‌ای (tDCS) و بهوشیاری از جمله درمان‌های به کار گرفته شده در بهبود ولع مصرف در افراد با سوء مصرف مواد هستند. اثربخشی هریک از این روش ­ها با توجه به ویژگی خاص هرکدام از آنها به صورت مجزا نشان داده شده است اما آیا ترکیب این دو روش نیز اثربخش است؟ اگرچه برخی پژوهش ­ها ترکیب تمرینات بهوشیاری و tDCS را در نمونه‌های غیربالینی اثربخش دانسته‌اند، اما این نکته مبهم باقی مانده است که آیا این روش در میان جمعیت بالینی هم می‌تواند اثربخش باشد؟  هدف: بررسی اثر ترکیب تمرینات بهوشیاری و تحریک مغزی به شکل توام بر ولع مصرف در افراد مبتلا به سوءمصرف مواد بود. روش: این پژوهش یک پژوهش شبه آزمایشی بدون گروه کنترل با پیش ­آزمون و پس ­آزمون بود. در این تحقیق 10 نفر از افراد مبتلا به سوءمصرف مواد با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس 5 جلسه ترکیب تمرینات بهوشیاری و تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجمه‌ای انجام شد. پیش و پس از مداخله ارزیابی ولع مصرف به‌وسیله مقیاس مقایسه‌ای تصویری انجام شد. یافته­ ها: ترکیب تمرینات بهوشیاری و تحریک الکتریکی سبب کاهش معنادار (0/001P<) نمرات ولع شد. نتیجه­ گیری: براساس یافته‌های این مطالعه، می‌توان نتیجه گرفت که ترکیب تمرینات بهوشیاری و tDCS می‌تواند سبب بهبود و کاهش ولع در افراد مبتلا به سوءمصرف مواد شود.

متن کامل [PDF 458 kb]   (1588 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/13 | پذیرش: 1398/8/16 | انتشار: 1398/8/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)