Zarei A, Ghorbani N, Besharat M, Gharibi H. (2017). The study of mediating role of self control and constructive thinking in relation of perceived stress with life satisfaction
.
Journal of Psychological Science.
16(63), 309-322.
URL:
http://psychologicalscience.ir/article-1-136-fa.html
دانشگاه تهران ، Abolfazl.zarei@ut.ac.ir
چکیده: (2834 مشاهده)
تفکر سازنده بهعنوان توانایی حل مشکلات در زندگی روزمره با پایینترین میزان تنیدگی، تعریفشده است. پژوهشها همچنین بر رابطه خودمهارگری با توانایی مقاومت در برابر تکانههای پرخاشگرانه، رفتارهای سلامت، رضایت از زندگی بالا و تنیدگی پایین تأکید کردهاند. علاوه براین، یکی از مهمترین فاکتورهای رضایت از زندگی، پایین بودن تنیدگی ادراک شده است. مسأله پژوهش حاضر این است که آیا خودمهارگری و تفکر سازنده در رابطه بین تنیدگی ادراکشده و رضایت از زندگی نقش میانجیگرانه دارند یا نه؟ لذا هدف از این پژوهش بررسی نقش میانجیگرانه خودمهارگری و تفکر سازنده در رابطه تنیدگی ادراکشده با رضایت از زندگی در میان کارکنان پتروشیمی شازند بود. در این پژوهش از طرح تحقیق همبستگی استفاده شد، و برای تحلیل دادهها از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون سلسه مراتبی مورد استفاده قرار گرفت.
جامعه آماری شامل همه 4000 نفر کارکنان پتروشیمی شازند بود، که 250 نفر از آنها پرسشنامههای خودمهارگری (SCS) (تانگنی، بایمیستر و بوون، 2004) ، تفکر سازنده (CTI) (اپشتین و مییر، 1989)، تنیدگی ادراکشده (PSS) (کوهن، کامارک و مِرملستین، 1983)، و رضایت از زندگی (SWLS) (دینر، اِمونس، لارسن و گریفین، 1985) را پر کردند. یافتهها حاکی از معنادار بودنِ نقش میانجیگرانه خودمهارگری و سبکهای سازشیافته تفکر در رابطه بین تنیدگی ادراکشده و رضایت از زندگی است (0/01>p). تحلیل رگرسیون سلسهمراتبی نشان داد تفکر سازنده واریانس افزایشی بیشتری نسبت به خودمهارگری داشت (0/01>p). از این یافته ها چنین استنباط میشود که کار در محیط تنشآور صنعتی، در صورتی به رضایت از زندگی بالا منجر میشود که فرد توان خودمهارگری بالایی داشته باشد، و از سبکهای سازشیافته ای برای تفکر بهره جوید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/4/15 | پذیرش: 1398/4/15 | انتشار: 1398/4/15
بازنشر اطلاعات |
|
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |