استادیار، گروه روانشناسی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران. ، a.mohammadi@iau-garmsar.ac.ir
چکیده: (985 مشاهده)
زمینه: مهارت حل مسئله و سبکهای یادگیری به عنوان موضوعی مهم در تمامی گروههای سنی مطرح است. اگرچه عوامل تأثیرگذار بر مهارت حل مسئله و سبک های یادگیری در مطالعات متعددی بررسی شده است، اما بررسی تأثیر ذهنآگاهی بر سبکهای حل مسئله با نقش میانجی سبکهای یادگیری کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
هدف: این پژوهش با هدف بررسی تأثیر ذهنآگاهی بر سبکهای حل مسئله با نقش میانجی سبکهای یادگیری انجام شد.
روش: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعۀ آماری پژوهش شامل تمامی دانشآموزان دورۀ دوم متوسطه شهرستان گرمسار در سال تحصیلی 1400-1399 بود که با روش نمونهگیری تصادفی خوشهای 341 نفر از این دانشآموزان انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامههای پنج وجهی ذهنآگاهی (بائر و همکاران، 2006)، جهتگیری سبکهای یادگیری (تاولر و دیپ بوی، 2003) و سبکهای حل مسئله (کسیدی و لانگ، 1996) استفاده شد. جهت تحلیل دادهها نیز از روش همبستگی و معادلات ساختاری با کمک نرم افزار SPSS-22 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد پنج مؤلفه مشاهده، توصیف، عمل همراه با آگاهی، عدم قضاوت و عدم واکنش بر سبک های حل مسئله دانشآموزان متوسطه دورۀ دوم شهرستان گرمسار با نقش میانجی سبک های یادگیری تأثیر داشته است (05/0 P<).
نتیجه گیری: با استناد به نتایج به دست آمده، سبکهای یادگیری با تأثیرگذاری غیرمستقیم بر سبکهای حل مسئله می تواند یادگیری را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین نتایج این مطالعه میتواند در زمینۀ آموزشی - تربیتی تلویحات مهمی مانند اثربخشی ذهنآگاهی و سبک های یادگیری بر حل مسئله برای متخصصان آموزشی در بر داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/11/11 | پذیرش: 1402/1/15 | انتشار: 1402/8/1
بازنشر اطلاعات |
 |
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |