استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد، یزد، ایران. ، fayati@yazd.ac.ir
چکیده: (1183 مشاهده)
زمینه: ازآنجاییکه گسترش فنآوریهای نوین، پیشرفت سواد رسانهای و عدم تحرک کافی افراد، منجر به کمسوادی حرکتی شده است، استفاده از رویکردهای نوین آموزشی میتواند سطح سواد بدنی کودکان را افزایش دهد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله شناختی - حرکتی بر سواد بدنی و لذت از فعالیت بدنی دانشآموزان دختر در یک طرح پیگیری دوماهه بود.
روش: تحقیق حاضر نیمهتجربی است. جامعه آماری شامل دانشآموزان دختر 10 تا 12 سال شهر یزد بود که تعداد 40 نفر (20 نفر گروه آزمایش، 20 نفر گروه کنترل) با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند و انجام آزمونهای سواد بدنی و تکمیل پرسشنامه لذت از فعالیت بدنی (مور و همکاران، 2001) بهصورت پیشآزمون - پسآزمون، پیگیری با گروه کنترل در این پژوهش شرکت کردند. گروه آزمایش به مدت 18 جلسه بهصورت 3 جلسه در هفته در برنامه شناختی - حرکتی شرکت کردند و گروه کنترل فعالیتهای معمول خود را انجام دادند. تحلیل دادهها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مرکب با اندازهگیری تکراری و آزمون t مستقل در سطح معنیداری 0/05 p≤ انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که شرکتکنندگان گروه آزمایش در سواد بدنی و لذت از فعالیت بدنی در پسآزمون و پیگیری، عملکرد بهتری نسبت به پیشآزمون داشتند، اما در گروه کنترل تفاوت معنیداری بین مراحل آزمون مشاهده نگردید. همچنین در مقایسه گروهها، نتایج نشاندهنده عملکرد بهتر شرکتکنندگان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در سواد بدنی و لذت از فعالیت بدنی بود.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر میتوان از مداخله شناختی - حرکتی جهت توسعه سواد بدنی و افزایش لذت از فعالیت بدنی دانشآموزان دختر استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/2/20 | پذیرش: 1402/4/22 | انتشار: 1402/5/9
بازنشر اطلاعات |
 |
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است. |