پیام خود را بنویسید
پاییز 1403(مهر)،                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار، گروه روانشناسی عمومی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران. ، Mirzahoseini.hasan@yahoo.com
چکیده:   (21 مشاهده)
زمینه: اختلال شخصیت نمایشی (HPD) یک سندرم بالینی است که در آن افراد، دارای سبک تعاملی سبک بین فردی هستند که با اغواگری، سطحی ­نگری هیجانی و نمایش اغواگری، سطحی­نگری هیجانی و نمایشی مشخص می ­شود.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تبیین نشانه ­های شخصیت نمایشی براساس روابط موضوعی و مکانیسم ­های دفاعی انجام شد.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی بود که به روش همبستگی انجام شد. جامعۀ آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه­ ­های تهران در سال تحصیلی 1402-1401 بود که 508 نفر از آن ‌ها با استفاده از روش نمونه ­گیری خوشه ­ای چند مرحله­ ای انتخاب شدند و ابزارهای این مطالعه شامل پرسشنامه ­های سبک ‌های دفاعی (اندروز و همکاران، 1993)، نشانه­های شخصیت نمایشی (چریستوفر و همکاران، 2014) و مقیاس روابط موضوعی (بل و همکاران، 1973) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از روش مدل ­یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم ‌افزارهای SPSS-22 و LISREL 8.8 استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که روابط موضوعی به طور مستقیم 24/0 درصد و به واسطه مکانیسم ­های دفاعی 34/0 درصد از نشانه­ های شخصیت نمایشی را تبیین می ­کند (05/0 P<). در مجموع، برآورد مدل ساختاری که در آن روابط موضوعی متغیر پیش ­ بین و مکانیسم دفاعی به عنوان متغیر میانجی وارد مدل شدند، نشان دادکه این مدل 47/0 درصد از نشانه ­های شخصیت نمایشی را تبیین می ­کند (05/0 P<).
نتیجه ‌گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر می­ توان چنین نتیجه ­گیری نمود که نشانه­ های شخصیت نمایشی پدیدۀ تک بعدی نیست و متغیرهای متعددی می ­توانند آن را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین در درمان نشانه ­های این اختلال بایستی متغیرهای ارتباطی و فردی را مورد بررسی قرار داد.
متن کامل [PDF 1275 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/8 | پذیرش: 1402/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)