پیام خود را بنویسید
دوره 18، شماره 82 - ( 10-1398 )                   جلد 18 شماره 82 صفحات 1219-1213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi Zahrani H, Ebrahimi Joozdani F, Hashemi Najaf Abadi S A, Farahmand H. (2019). The mediating role of alexithymia in prediction of nutritional attitudes based on difficulties in emotion regulation. Journal of Psychological Science. 18(82), 1213-1219.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-441-fa.html
کاظمی زهرانی حمید، ابراهیمی جوزدانی فرزانه، هاشمی نجف آبادی سعیده السادات، فرهمند هادی. نقش واسطه‌ای ناگویی طبعی در پیش بینی نگرش های تغذیه ای بر اساس دشواری های تنظیم هیجان مجله علوم روانشناختی 1398; 18 (82) :1219-1213

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-441-fa.html


کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران(نویسنده مسئول) ، f.ebrahimi993@gmail.com
چکیده:   (2044 مشاهده)
زمینه: نگرش ­های تغذیه­ ای ناسالم و دشواری ­های تنظیم هیجان از جمله مشکلات مهم در بین جوانان است، اما مسئله اصلی اینست آیا ناگویی طبعی دررابطه با دشواری­ های تنظیم هیجان و نگرش‌های تغذیه‌ای نقش واسطه­ ای دارد؟ هدف: این پژوهش با هدف بررسی نقش واسطه­ای ناگویی طبعی در پیش ­بینی نگرش­ های تغذیه­ ای بر اساس دشواری­ های تنظیم هیجان انجام شد. روش: پژوهش از نوع توصیفی – همبستگی بود و بر روی 130 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور نجف­آباد که با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند، اجرا شد. پرسشنامه­ های پژوهش شامل مقیاس ناگویی طبعی تورنتو (1994)، آزمون نگرش به تغذیه گارنر و گارفینکل (1979) و مقیاس دشواری تنظیم هیجانی گراتز و روئمر (2004) بود. داده ­ها با روش معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که ضرایب مسیر مستقیم بین متغیر پیش ­بین (دشواری­ های تنظیم هیجان) و متغیر ملاک (نگرش ­های تغذیه­ ای) معنادار نمی ­باشد (0/05)، اما ضرایب مسیر غیرمستقیم بین این متغیرها با میانجی­ گری ناگویی طبعی معنادار می­باشد (0/05>p ). نتیجه­ گیری: ناگویی طبعی میانجی­ گر پیش­بینی نگرش ­های تغذیه ­ای بر اساس دشواری­ های تنظیم هیجان است، که نقش ناگویی طبعی را در تنظیم هیجان و بهبود نگرش­ های تغذیه­ ای نشان می ­دهد.
 


متن کامل [PDF 448 kb]   (1223 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/18 | پذیرش: 1398/10/28 | انتشار: 1398/10/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)