پیام خود را بنویسید
دوره 18، شماره 73 - ( 1-1398 )                   جلد 18 شماره 73 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadi S Z, Bahrami Ehsan H, Rostami R. (2019). The effective factors on pain experience in female patients with migraine: A qualitative study. Journal of Psychological Science. 18(73), 1-16.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-57-fa.html
عمادی سیده زهرا، بهرامی احسان هادی، رستمی رضا. عوامل مؤثر بر تجربۀ درد در بیماران زن مبتلا به میگرن: یک مطالعۀ کیفی مجله علوم روانشناختی 1398; 18 (73) :16-1

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-57-fa.html


دانشگاه تهران ، hbahrami@ut.ac.ir
چکیده:   (2897 مشاهده)
زمینه: میگرن از اختلالات نورولوژیک مزمن است که بر کیفیت زندگی افراد و توانایی مشارکت در امور شغلی، خانوادگی و اجتماعی تأثیر می­ گذارد. علی‏رغم پژوهش ­های گسترده در زمینه شناخت میگرن، آیا می ­توان الگوی تبیینی جامعی برای شناسایی این بیماری پیشنهاد داد؟ هدف:  این پژوهش با نگاهی کیفی در پی کشف عوامل مؤثر بر تجربۀ درد از لحاظ جسمی، روانی، شناختی، اجتماعی، معنوی و نهایتاً ارائۀ الگویی چندبعدی برای تبیین این بیماری بود. روش: این مطالعه با رویکرد کیفی و با بهره ­گیری از شیوۀ تحلیل ­محتوا (گرانهایم و لاندمن، 2004) انجام شده است. مشارکت‏کنندگان شامل 19 بیمار زن مبتلا به میگرن بودند که به روش نمونه‏گیری هدفمند به مطالعه وارد شدند. اطلاعات به وسیلۀ مصاحبۀ نیمه‏ساختاریافته جمع‏آوری شد. تمام مصاحبه­ها بازنگری و طبقات و مقوله­ ها بر طبق شباهت‌های معنایی استخراج شدند. یافته ­ها: فرآیند  تجربۀ درد میگرن غالباً با وضعیت شلیک آغاز می‏شود و واکنش‏های متفاوتی در پی دارد که بسته به کنار آمدن افراد به بهبودی یا شدت درد ختم می‏شود. در این فرآیند به ویژه موضوع عوامل روانشناختی نقش جدی ایفا می‏کند. با این توصیف، بیماران مبتلا به میگرن، نه تنها با علایم فیزیکی درد درگیرند، بلکه ورای آن، دربارۀ اظهار درد یا کتمان درد در کنار آمدن با دیگران تعارضات جدی دارند. نتیجه­ گیری: در بافت بیماری میگرن ارزیابی‏های منفی افراد که ساختۀ ذهن آنان است موجب نگرانی می‏شود؛ از سوی دیگر ممکن است دیگران ارزیابی‏های منفی را القا کرده و بیمار را در معرض تبعاتی قرار دهند. با توجه به آن‏که سردرد میگرنی، هم یک متغیر فیزیکی و هم متغیری روانشناختی است، درمان باید همزمان شامل نشانه‏زدایی و دارودرمانگری باشد و هم به حل مسائلی که با تأثیر بر روان فرد باعث تشدید میگرن می­شود، بپردازد.
متن کامل [PDF 664 kb]   (1828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/6/5 | انتشار: 1398/6/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)