پیام خود را بنویسید
دوره 20، شماره 101 - ( تابستان1400(مرداد)، 1400 )                   جلد 20 شماره 101 صفحات 718-701 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghasemi S, fatehizade M, ahmadi S A, etemadi O, naghavi A. (2021). Explore the self-concept and function of married women in states resulting from the interaction of illusion and disillusion: optimism, confusion, realism and devastation. Journal of Psychological Science. 20(101), 701-718.
URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-944-fa.html
قاسمی سیمین، فاتحی زاده مریم، احمدی سید احمد، اعتمادی عذرا، نقوی اعظم. واکاوی خودپنداشت و عملکرد زنان متأهل در حالت‌های حاصل از تعامل شیفتگی و رهایی از شیفتگی: خوش‌بین، دوسوگرا، واقع‌گرا و بی ارزش ساز مجله علوم روانشناختی 1400; 20 (101) :718-701

URL: http://psychologicalscience.ir/article-1-944-fa.html


استاد گروه مشاوره دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، m.fatehizade@edu.ui.ac.ir
چکیده:   (1008 مشاهده)
زمینه: بررسی دقیق خودپنداشت و عملکرد در کنار یکدیگر و در جامعه‌های متفاوت می‌تواند منجر به شناخت عمیق‌تر این مفاهیم و چگونگی تغییرات آنها گردد، با این حال تاکنون مطالعه خودپنداشت و عملکرد در جامعه زنان متأهل و در حالت‌های خوش‌بین، دوسوگرا، واقع‌گرا و بی‌ارزش‌ساز مغفول مانده است. هدف: پژوهش حاضر با هدف واکاوی خودپنداشت و عملکرد زنان متأهل در حالت‌های خوش‌بین، دوسوگرا، واقع‌گرا و بی‌ارزش ساز انجام شد. روش: این پژوهش با رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی انجام شد. جامعه مورد مطالعه پژوهش حاضر شامل تمام زنان متأهل شهر اصفهان در سال 1398 بود که 60 نفر از آنها در قالب چهار گروه به شیوه نمونه‌گیری هدفمند از بین کسانی که در حالت‌های چهارگانه پرسشنامه محقق‌ساخته شیفتگی و رهایی از شیفتگی بالاترین نمره را کسب کرده ‌بودند، انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته جمع‌آوری و با روش تحلیل تماتیک تجزیه و تحلیل شد. یافته­ ها: یافته‌ها شامل 8 مضمون اصلی در واکاوی خودپنداشت و 8 مضمون اصلی در بررسی عملکرد بود که به طور کلی نشان‌دهنده خودپنداشت مثبت و عملکرد بهینه فرد در نقش همسری در حالت خوش‌بین، خودپنداشت منفی و عملکرد نامطلوب فرد در حالت بی‌ارزش ساز، عدم ثبات خودپنداشت و نقصان در عملکرد در حالت دوسوگرا و خودپنداشت منطبق بر موفقیت‌ها و شکست‌ها و عملکرد هماهنگ با انگیزه و اهداف در حالت واقع‌گرا بود. نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد، قرار گرفتن در هر یک از حالت‌های چهارگانه، نقش تعیین‌کننده‌ای در چگونگی خودپنداشت و عملکرد زنان متأهل دارد.
متن کامل [PDF 503 kb]   (450 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/16 | پذیرش: 1400/5/10 | انتشار: 1400/5/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز (CC BY-NC-ND) قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به مجله علوم روانشناختی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-ND 4.0 | Journal of Psychological Science

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)